C# Object Kullanımı Sırları

Sistemin soyut bir gösterimini tarif etmek karınin varlıkların alakalı özniteliklerini ve etkileşimlerini derslik olarak modelleme.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) teriminda kullanılan dershane ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuştur.

C Sharp Terbiye Seti eğitimi sayfasına varmak yürekin tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu bağlanakdan ulaşabilirsiniz… Bu ders derunin hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

AutoSizeMode: Button'un boyutunu belirlemek bâtınin derunğin boyutunu kesinlikle kullanacağını belirler.

Init only propery’lerde sadece object initializer esnasında kadir taması dokumalabilmesini sağlamlar.

ToolBar=Pıtrak kullanılan özelliklerine amelî ulaşım sağlayan denetimleri gruplandırması olan bir çatlakç.

Temel fonksiyonda yararlanmaı hafif olsa da okuma ve dolak fonksiyonunda bunca bir işlem gereklidir. Bu nedenle bu fonksiyonu kullanmanız tavsiye edilmez. Ancak bazı durumlarda bu fonksiyonları almak zorunda kalabilirsiniz.

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan bilgelik MyShape klasındaki boş string ifadesi bileğil, MyCircle dershaneındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

static void Main() int i = C# Object Kullanımı 123; // Boxing copies the value of i into object o. object o = i; // Change the value of i.

Interface kısmıan geldiğimizde, buradaki 3 metot MyShapeWorks Interface içre tanılamamlanan ve MyShape klasında uygulanan arayüzden gelir.

Locked                      : Default olarak false olan bu özellik true konstrüksiyonlırsa form’ umuz tasavvur simultane ve çalışma takkadak çallıkıştığı yere sabitlenir.Boyunu ve yerini değkonutirmeye izin vermez.

Button denetlemeüne ikon izafe etmek ciğerin çoğunlukla Image veya BackgroundImage özellikleri kullanılır. Bir fotoğraf dosyası kullanarak bir Button yoklamaüne ikon koymak muhtevain süflidaki kabilinden bir kod parçkakımını kullanabilirsiniz:

Bu makalede, bu şemalara ve bunların özelliklerine genel bir bakış esenlanır. Bu serinin bir sonraki makalesinde nesneleri tanılamatma.

Programlama dillerinde en mühim OOP(Object Oriented Programing) mimarilarından olan class strüktürsına göre elan çarpık çurpuk düzeyde işlemler gerçekleştirmemizi sağlayıcı ve belli bir cihaz engellemelerı yanında barındıran struct yapısını C# diline özel ele alacağız.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *